Oostzaan

Oostzaan ligt tussen Amsterdam, Zaandstad en het recreatiegebied Het Twiske. In het recreatiegebied kan je naast heerlijk ontspannen op en aan het water, urenlang wandelen, fietsen of skeeleren in het afwisselende landschap van bos, natuurgebieden en weilanden.

Centrale ligging
Het plan ‘Windjager’ ligt midden in de huidige dorpskern van Oostzaan en is onderdeel van de Zaanstreek, die alom geprezen wordt.

“De Zaanstreek ontleent haar charme aan een combinatie van veenweidegebieden, typisch Zaanse houtbouw, industriële monumenten, de Zaan, dorpse sferen én een stadshart. Met in totaal negen dorpen en een stad is de Zaanstreek met alle contrasten een bezoek meer dan waard.(…)
De Zaanstreek is een ondernemende streek die het maximale haalt uit haar belangrijkste bezittingen, waterrijk landschap en industrieel erfgoed. De Zaanstreek speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van de regio Amsterdam. Dat is al eeuwen zo. Bovendien vormt de streek een ideale woon- en werkplaats met haar industrieel erfgoed, op een kwartier van centrum Amsterdam, uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en ruimte voor ontwikkeling”

Bron: website gemeente Oostzaan, http://gemeente.oostzaan.nl/over_oostzaan

Bereikbaarheid
Oostzaan ligt in de buurt van de snelweg A8 en A10. Ook is er een directe busverbinding met Amsterdam CS en het station in Zaandam. Je kan dan ook vanuit Oostzaan binnen 20 minuten in het centrum van Amsterdam zijn. 

Recreatie in de omgeving